VODNIŠKI ODSEK

V Vodniškem odseku skrbimo za širitev najosnovnejše društvene dejavnosti.

S svojim delom želimo vsem ljubiteljem gora približati pohodništvo na varen in prijeten način. Skozi leto organiziramo izlete različnih zahtevnosti s ciljem spoznavanja domačih in tujih gora. Dejavnost odseka poteka preko celega leta, tako v kopnih kot tudi v zimskih razmerah. Izleti so eno ali večdnevni.

Vodniški odsek sestavljamo vodniki,  ki smo usposobljeni strokovni delavci v športu na področju planinstva in pohodništva.   Z udeleženci izletov delimo naše znanje in izkušnje. S svojim delom želimo ljubiteljem gora približati pohodništvo na varen in prijeten način. Pri tem pa spoznavamo domače in tuje gore.

Za izlete skušamo urediti organiziran prevoz ali se prilagoditi javnemu prevozu. V primerih manjšega števila udeležencev pa se dogovorimo za prevoz z osebnimi avtomobili.

Vodniški odsek združuje vodnike PZS in društvene vodnike, ki so člani našega društva. Za letni program pohodov in vzponov se vedno potrudimo in po svojih najboljših močeh izberemo in pripravimo pohode in ture, za katere verjamemo, da so zanimivi in primerni za člane in simpatizerje. Pohodi so prilagojeni vsem zahtevnostnim stopnjam, željam in predznanju udeležencev; tako po času, kot težavnosti. Namen tega je, da vsakdo najde nekaj, kar mu ustreza. Pod našim vodstvom boste spoznali gore na varen in prijeten način.

Če vas zanima delo v okviru vodniškega odseka našega društva vas vabimo, da nam pridružite. Pišite nam na pdkrim@gmail.com .

Pridružite in postanete planinski vodnik.

»V prvo ljubezen z gorami sem bila skorajda porinjena: kot otrok sem s starši oziroma družino marsikateri konec tedna preživela v vzpenjanju po hribih in visokogorju. Drugič se je zgodilo bolj spontano: zaneslo me je v gorniško družbo, z njo na prvi planinski tečaj v legendarno Bavšico, od tam pa naprej po slovenskih gorah. Tako močno, da danes planinsko vodništvo z veseljem opravljam tudi kot poklic.«