VABILO NA POHOD

Jakobova pot (II.del)

VABIMO VAS NA:

­čążPridru┼żite se nam, da skupaj prehodimo najdalj┼íi krak Jakobove poti v Sloveniji. ­čÄĺ

VABLJENI!

Omenjeni del poti je dolg kar 270 km. Odlo─Źili smo se, da ga razdelim na dva dela. Prvi del dolg 110 km od Mad┼żarske meje do Studenic smo prehodili spomladi, drugi del od Polj─Źan do Ljubljane pa bomo septembra.

Program:

Ponedeljek, 11. september Polj─Źane – Vojnik┬á 32 km

Torek, 12. september Vojnik ÔÇô Polzela 28 km

Sreda, 13. september Polzela ÔÇô ┼ápitali─Ź 29 km

─îetrtek, 14. september ┼ápitali─Ź ÔÇô Kamnik 28 km

Petek, 15. september Kamnik ÔÇô Ljubljana(Stane┼żi─Źe) 32 km

Iz Stane┼żi─Ź do cerkve sv. Jakoba v Ljubljani je ┼íe 10 km, kar lahko prehodi┼í individualno tudi kdaj drugi─Ź.

ZBOR:
Iz Polj─Źan ┼ítartamo 7.15 oziroma ko pripelje vlak iz Ljubljane (5.35). V Stane┼żi─Źe do cerkve naj bi prispeli v petek cca 16.30, kjer se vodenje zaklju─Źi. Iz bli┼żine vozi LPP, kdor pa ┼żeli lahko nadaljuje individualno do Sv. Jakoba v Ljubljani.┬á

Hodili bomo v vsakem primeru, tudi ─Źe bo muhasto vreme. Hoja bo posledi─Źno prilagojena dolgi turi. Udele┼żenci se mi bodo morali, kot vodji pohoda, podrediti glede vstajanja, poti in na splo┼íno ─Źasovnega plana.

Nahrbtnik naj ima le do 10 % tvoje te┼że. Vsebuje naj najnujnej┼ío pohodno in za┼í─Źitno obleko.┬á Pomembno je tudi vzeti stvari, katere potrebujemo za osebno higieno, za zdravstveno oskrbo (obli┼że proti ┼żuljem, mogo─Źe sprostilno kremo za noge, osebna zdravilaÔÇŽ), OSEBNO┬á in ZDRAVSTVENO IZKAZNICO.HRANA
V Vojniku, Polzeli in Kamniku bo po kon─Źani dnevni turi mo┼żnost toplega obroka (enolon─Źnica). Za prvi dan,┬á vzemi vsaj dva-tri sendvi─Źe in za zlato rezervo kak┼íno energetsko plo┼í─Źico, suho sadje ali ko┼í─Źek ─Źokolade. Za drugi in naslednje dni bomo hrano nabavljali v trgovinah.┬á Glede oskrbe s pitno vodo bom udele┼żence sproti seznanjal na posamezni oskrbovalni to─Źki, ─Źez koliko ─Źasa naprej bo mo┼żno dobiti pitno vodo. Vsak dan se bo mo┼żno ob koncu dneva umiti. Spali bomo v hostlih in preno─Źi┼í─Źih, kjer na─Źeloma ne rabimo spalnih vre─Ź.┬á No─Źenje bo stalo po osebi na no─Ź povpre─Źno 20ÔéČ + turisti─Źna taksa. Da bo veljavna (resna) prijava mora┼í dati akontacijo 50ÔéČ, katero ti prvi dan vrnem, saj bo┼í sam pla─Źeval stro┼íke sproti, razen tam, ki bodo pla─Źane vnaprej. Do Polj─Źan mora vsak sam poskrbeti za vozovnico, oziroma priti do tja.

Vse, ki vas ta pot zanima, ali ste se zanjo ┼że odlo─Źili, prosim, da ─Źimprej potrdite prijavo in poravnate akontacijo. Mail┬ájanko.strahomer@gmail.com┬áali na tel. 051/369213. Lahko pa se nam pridru┼żite le na delu poti, seveda ob predhodnem dogovoru. Vsem prijavljenim in z potrjeno udele┼żbo bom naknadno podal dodatne informacije in navodila.

Janko Purkat, vodnik PZS

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja