VABILO NA POHOD

Jakobova pot (II.del)

VABIMO VAS NA:

🥾Pridružite se nam, da skupaj prehodimo najdaljši krak Jakobove poti v Sloveniji. 🎒

VABLJENI!

Omenjeni del poti je dolg kar 270 km. Odločili smo se, da ga razdelim na dva dela. Prvi del dolg 110 km od Madžarske meje do Studenic smo prehodili spomladi, drugi del od Poljčan do Ljubljane pa bomo septembra.

Program:

Ponedeljek, 11. september Poljčane – Vojnik  32 km

Torek, 12. september Vojnik – Polzela 28 km

Sreda, 13. september Polzela – Špitalič 29 km

Četrtek, 14. september Špitalič – Kamnik 28 km

Petek, 15. september Kamnik – Ljubljana(Stanežiče) 32 km

Iz Stanežič do cerkve sv. Jakoba v Ljubljani je še 10 km, kar lahko prehodiš individualno tudi kdaj drugič.

ZBOR:
Iz Poljčan štartamo 7.15 oziroma ko pripelje vlak iz Ljubljane (5.35). V Stanežiče do cerkve naj bi prispeli v petek cca 16.30, kjer se vodenje zaključi. Iz bližine vozi LPP, kdor pa želi lahko nadaljuje individualno do Sv. Jakoba v Ljubljani. 

Hodili bomo v vsakem primeru, tudi če bo muhasto vreme. Hoja bo posledično prilagojena dolgi turi. Udeleženci se mi bodo morali, kot vodji pohoda, podrediti glede vstajanja, poti in na splošno časovnega plana.

Nahrbtnik naj ima le do 10 % tvoje teže. Vsebuje naj najnujnejšo pohodno in zaščitno obleko.  Pomembno je tudi vzeti stvari, katere potrebujemo za osebno higieno, za zdravstveno oskrbo (obliže proti žuljem, mogoče sprostilno kremo za noge, osebna zdravila…), OSEBNO  in ZDRAVSTVENO IZKAZNICO.HRANA
V Vojniku, Polzeli in Kamniku bo po končani dnevni turi možnost toplega obroka (enolončnica). Za prvi dan,  vzemi vsaj dva-tri sendviče in za zlato rezervo kakšno energetsko ploščico, suho sadje ali košček čokolade. Za drugi in naslednje dni bomo hrano nabavljali v trgovinah.  Glede oskrbe s pitno vodo bom udeležence sproti seznanjal na posamezni oskrbovalni točki, čez koliko časa naprej bo možno dobiti pitno vodo. Vsak dan se bo možno ob koncu dneva umiti. Spali bomo v hostlih in prenočiščih, kjer načeloma ne rabimo spalnih vreč.  Nočenje bo stalo po osebi na noč povprečno 20€ + turistična taksa. Da bo veljavna (resna) prijava moraš dati akontacijo 50€, katero ti prvi dan vrnem, saj boš sam plačeval stroške sproti, razen tam, ki bodo plačane vnaprej. Do Poljčan mora vsak sam poskrbeti za vozovnico, oziroma priti do tja.

Vse, ki vas ta pot zanima, ali ste se zanjo že odločili, prosim, da čimprej potrdite prijavo in poravnate akontacijo. Mail janko.strahomer@gmail.com ali na tel. 051/369213. Lahko pa se nam pridružite le na delu poti, seveda ob predhodnem dogovoru. Vsem prijavljenim in z potrjeno udeležbo bom naknadno podal dodatne informacije in navodila.

Janko Purkat, vodnik PZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja