02/10/2022

Mojstrovka

Juliske Alpe, Slovenija

Mojstrovka

V nedeljo, 2. 10. 2022, smo prečili greben Mojstrovk od Nad Šitom glave (2087 m) preko Mojstrovk (2366 m) in Travnika (2379 m) do Kola (2350 m), Julijske Alpe.

S prelaza Vršič smo nekaj časa sledili lahki označeni poti proti Mali Mojstrovki. Ko smo se približali ostenju Grebenca, smo zavili ostro desno na neoznačeno stezo, ki nas je pripeljala na vrh Nad Šitom glave. Od tod smo po grebenu nadaljevali po brezpotju vse dokler nismo stopili na Hanzovo pot, po kateri smo priplezali do vrha Male Mojstrovke.

Nato smo se spustili do sedla med Malo in Veliko Mojstrovko, se ponovno povzpeli na greben ter po njem nadaljevali preko Zadnje Mojstrovke in Travnika vse do Kola.

S Kola smo se nekoliko spustili, se usmerili levo na raz Travnika ter se po melišču pod njim spustili proti Veliki Planini. Deloma po brezpotju, deloma po neoznačeni stezi ter deloma po označeni poti smo prispeli do Vratc in se preko njih spustili nižje na prelaz Vršič.

Štirje udeleženci smo zahtevno brezpotje prehodili v sedmih urah.

Pogled iz Osredka

Na koline na Osredek

14/01/2023 Na koline na Osredek 🥾  Prvi organiziran planinski izlet v letu je bil, že tradicionalnob na Vidovski Osredek na koline, oziroma kmečko pojedino. Tja

Read More »

Hervisov pohod na Krim

08/10/2022 Hervisov pohod na Krim Kot velike poznavalce Krima in njegove okolice so nas s Hervisa poprosili za izvedbo enega njihovih izletov. Naš Janko si

Read More »

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja