KMALU  >>> 23/03/2024

VABILO Nočni pohod na Ratitovec

Zaradi neugodne vremenske napovedi prestavljamo nočni pohod na Ratitovec na naslednjo polno luno v marcu in sicer na soboto 23. marca 2024.

 

Za pohod se lahko prijavite najkasneje do srede 20. marca na elektronski naslov: cvahte.ales@gmail.com ali bpodlesnik@gmail.com

 

Približno deset dni pred pohodom vam bomo še enkrat poslali vabilo na turo.

Tudi letos organiziramo tradicionalni nočni pohod ob polni luni na Ratitovec. Pohod vodi Aleš Cvahte.

Udeleženci se bomo zbrali v petek 23. februarja ob 18:15 na parkirišču pri cerkvi v vasi Prtovč. Ob 18:30 se odpravimo po poti čez Razor na drugi najvišji vrh v pogorju Ratitovca, na 1.667 m visoki Gladki vrh. Z Gladkega vrha se bomo spustili v Krekovo kočo tik pod vrhom. Po krajšem postanku s čajem in predvsem svežimi domačimi flancati, po katerih koča slovi, se bomo po isti poti odpravili v dolino. Hoje bo skupaj od dve uri in pol do tri ure, a ni naporna. 
 
Časovnica: zbor 18:15, odhod iz Prtovča ob 18.30 uri, na Gladki vrh pridemo po dobri uri in pol, nato gremo v kočo. Odhod v dolino ob 21.30 in okoli 22.30 se bomo vsi že peljali proti domu.
 
 
 
Časovnica: zbor 18:15, odhod iz Prtovča ob 18.30 uri, na Gladki vrh pridemo po dobri uri in pol, nato gremo v kočo. Odhod v dolino ob 21.30 in okoli 22.30 se bomo vsi že peljali proti domu.
 
Obvezna oprema – ustrezni gorski čevlji, lahke pohodne dereze in čelna svetilka. Priporočamo tudi pohodne palice.
 
Vzemite največ 1/2 litra čaja na osebo. Hrane načeloma ne potrebujete, v planinski koči je vedno kaj dobrega za pod zob.
 
Za pohod se lahko prijavite najkasneje do 18. marca na elektronski naslov: cvahte.ales@gmail.com ali bpodlesnik@gmail.com
 
Pomembno: Parkirišče v vasi Prtovč je plačljivo. Stane 2€, parkirnina pa velja 24 ur. Plača se lahko preko aplikacije EasyPark.
 
Lep pozdrav.
 
Barbara in Aleš
PD Krim

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja